Кастрират бездомните кучета в Община Банско

  • 02 април 2015 12:50

  • 646
  • 0
Кастрират бездомните кучета в Община Банско
©

Община Банско стартира кампания по кастриране на бездомните кучета, увери кметът Георги Икономов по време на изнесена приемна, предаде Дарик. Акцията ще обхване всички населени места в общината, а целта е да бъде решен проблемът с нарасналия брой безпризорни четириноги.

Градоначалникът се срещна с жители на общината, като по време на инициативата бяха обсъдени проблемите в населените места и бяха набелязани мерки за решаването им. В село Кремен, освен въпросът с бездомните кучета, беше засегнат и този за намаления брой на лицата, наемани по националните програми за временна заетост. Заинтересованите получиха уверението на кмета, че ще бъдат своевременно информирани и включени при стартирането на нови програми.

На изнесения приемен ден в Добринище, Икономов се срещна и с членовете на Настоятелството на читалище „Димитър Благоев“. Там бяха обсъдени въпроси, касаещи поддръжката на материалната база и финансиране на културните мероприятия, организирани в града.

Кметът обеща съдействие за разрешаване на поставените проблеми и допълни, че е в ход подготовката на проектна документация за включване на читалището по Програма за енергийна ефективност, финансирана с европейски средства от новия програмен период.

„За мен е важно да знам какви проблеми има населението и да търсим начин за тяхното решаване. Радвам се, че интересът на хората е голям и така лично мога да се срещна с тях и да чуя тревогите им“, каза в края на приемния ден Икономов и допълни, че е възложил да бъде изготвена прогнозна справка за средствата, необходими за реализирането на общинска програма за временна заетост, насочена към социално слаби представители на местното население.

Последвайте канала на

Десислава Станева
646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини