Младежи от България, Македония и Албания посетиха НС (снимки)

  • 01 април 2015 14:44

  • 1153
  • 1
Младежи от България, Македония и Албания посетиха НС (снимки)
© ВМРО

По покана на Патриотичния фронт и народния представител Юлиан Ангелов близо 30 младежи – членове на ВМРО, както и млади българи от Македония и Албания, посетиха Народното събрание.

Те имаха възможността да присъстват на пленарно заседание по време на блиц контрол, когато бе изслушан министър-председателят Бойко Борисов.

Гостите бяха посрещнати в стаята на Патриотите лично от председателя на групата Валери Симеонов. Срещнаха се и с народните представители Красимир Богданов, Атанас Стоянов, Искрен Веселинов. Юлиан Ангелов пък ги запозна с работата и целите, които групата на Патриотичния фронт си е поставила да отстоява в парламента.

Ангелов им разказа историята на стаята на ПФ, в която има автентични предмети от времето на политика Димитър Пешев. Показа на младежите и картините, които се намират там. Интересно за младите хора бе да научат, че оригиналът на картината „На нож“ на Ярослав Вешин се намира именно в стаята на Патриотите.

Той им обясни, че творбата представлява обобщен образ на безименния български войник, който се сражава за освобождението на поробените братя в Тракия и Македония, въплътил в себе си патриотизма, себеотрицанието и храбростта по време на Балканската война.

Депутатите пожелаха на младите си гости да продължат успешно образованието си, защото именно те са следващите нови попълнения в парламентарната зала. За да може страната да върви добре, необходимо е българите да бъдат представлявани в парламента от родолюбци, припомниха народните представители.

В края на гостуването си младежите си направиха снимка за спомен на стъпалата в Народното събрание, каквато е традицията.

Последвайте канала на

1153 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Центурион

2015.04.02 | 04:57

1
А младежи от Антигуа и Барбуда нямаше ли на посещението в музея на бг политика?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини