Робот с 19 пръста свири безпогрешно на пиано

  • 18 октомври 2011 14:04

  • 1033
  • 0
Робот с 19 пръста свири безпогрешно на пиано
©

Запознайте се с Теотронико. Той е бял робот с големи очи и интересна шапка и може да свири прекрасно на пиано, благодарение на 19-те си пръста.

Теотронико свири много по-бързо от човек, не само заради повечето си пръсти, но и заради специална технология, която го прави много по-бърз, разказва Daily Mail.

Роботът спокойно може да засенчи някои музиканти, тъй като освен да свири на пиано, може да пее и да свири на барабани. Той е единственият робот в света, който може да прави всички тези неща едновременно.

Теотронико е дело на Матео Сузи, който решил да го дари с 19 пръста, защото това е идеалният брой, с който роботът може да изсвири всяка мелодия или песен и то по-бързо от човек.

В очите на ритмичния робот има инсталирани видео камери, които му позволяват да "вижда" и да общува с хората около него.

Създателят, Матео Сузи, е от Имола, Италия, и твърди, че интелигентната машина струва 3500 евро. За създаването ѝ му били нужни повече от четири години работа.

"Роботите и роботиката винаги са били моя страст. Бях много развълнуван, когато открих, че мога да създам независим робот, който може да свири всяка мелодия", коментира 34-годишният Сузи.

Теотронико пее и свири файловете, които са записани в системата му и използва специален механизъм за разпознаване на реч и лица, за да може да взаимодейства с публиката.

Създателят му се надява, че роботът ще стане чест гост по частни партита и ще направи революция в музикалната индустрия.


Последвайте канала на

Борислава Борисова
1033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини