Журналистът от "Биволъ" криел от сестра си с какво се занимава

  • 28 март 2015 10:21

  • 13221
  • 7
Журналистът от "Биволъ" криел от сестра си с какво се занимава
©

Той се е опитвал да крие всичко това за работата си от мен, може би за да ме предпази. Аз не съм имала представа каква е неговата работа. Никога не е споделял това с мен.

Това заяви в предаването „На Светло“ по Нова телевизия сестрата на журналиста от „Биволъ“ Младен Дочев - Велика.

Припомняме, Дочев бе открит обесен в дома си в Берковица. Твърденията сочеха, че се е самоубил, а в последните седмици от живота си бил изпаднал в крайно отчаяние и без никакви средства за препитание.

Знаех, че пише за англичани, които са извършили някакви престъпления в България, но смятах, че се занимава с единични случаи. Никога не съм предполагала, че е участвал в такива грандиозни разследвания, споделя медицинската сестра.

Някъде към края на ноември ми се оплака, че няма никакви средства и аз започнах, доколкото мога, да му помагам. Благодаря на хората от Берковица, които му помагаха, подаваха му ръка и ми споделяха, че нещо се е случило с него, изпаднал е в депресия, но въпреки това е успял да свърже двата края, продължи разказа си сестрата на Младен.

Помолена да коментира как си обяснява постъпката на брат си, Велика отвърна: „Според мен това е комплексна причина. Може би стремежите, които е имал, са му оказвали влияние, борил се е за истината. Аз не очаквах така да се случат нещата, бях притеснена за него и смятах да предприема някакви мерки, да го заведа на лекар“.

Виждах, че има в поведението си някакво напрежение, когато е говорил с мен, но винаги е казвал, че нещата ще се оправят, отбеляза Велика.

Оказа се, че сестрата на журналиста не е имала никакъв достъп до вещите му и не успя да отговори на въпроса дали той е оставил предсмъртно писмо.
„Всичко, което са намерили следователите, е в полицията и е запечатано в плик. Прочетоха ми по протокол, това, което са видели и намерили“, каза Велика.

Тя предпочита да вярва, че брат й се е самоубил. „Така ще ми е по-леко“, споделя Велика.

Темата коментираха и колеги на Младен - Асен Йорданов от сайта „Биволъ“ и Владимир Йончев от Offnews.

 


Асен Йорданов и Владимир Йончев

Йорданов си спомня покойния като „един от вътрешните емигранти" в България.
„Излизаше извън стандартите, беше много популярен и беше с много висок кредит на доверие сред западните медии. Той беше абсолютно неподкупен, Младен беше човек с ценностна система“, разказа с възхищение Асен.

„Той беше сам в Берковица, беше се отделил, но когато говорим за смъртта на човек, се пита кой има интерес този човек да го няма“, изтъкна разследващият журналист.

Йорданов не изключва смъртта на Дочев да е свързана с работата му, обвинява и опитите за пресичане на свободата на словото у нас.
„Темите, с които оперира Младен, бяха разплитане на една чудовищна схема за нелегално производство и трафик на изкуствена дрога в Северозападна България. Той оперираше с имена, в неговата информация бяха замесени важни източници. Всички си спомняме взрива в Горни Лом, Младен беше човекът, който направи много сериозен бекграунд и извади на показ всички връзки на собственика. Той разкри енергийната мафия сред масоните“, аргументира се Асен Йорданов.

„В последните месеци той наистина живя като отшелник. Нарекохме го екстремен журналист“, сподели от своя страна Владимир Йончев.

„Младен, за разлика от масата журналисти, искаше да остане анонимен“, подчерта той, а Асен Йорданов го допълни: „Не обичаше да се дуе“.

Последвайте канала на

13221 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.03.30 | 17:22

7
На кое място сме по свобода на словото? 100+.........

2015.03.30 | 04:39

6
Йончев е бил главен редактор на пеевския телеграф.

2015.03.30 | 04:39

5
То тая професия в бг по принцип не е много за пред хора, глупости големи пишат
Къчо Карамасуров

2015.03.30 | 04:39

4
-ЧОВЕКА ВИ Е БИЛ КОЛЕГА, НО ...САМО ТОЛКОВА,НАЛИ, СЕГА НЕ РОНЕТЕ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ?! ЛИПСАТА НА ВЗАИМОПОМОЩ Е В 90% ФАТАЛНА,ТОВА Е НАЙ-ТЕЖКИЯ ПРОБЛЕМ-ЕГОИЗМА !!!
Иван

2015.03.30 | 04:39

3
Choveka rakri dosta istini za mafiotskia klan TIM i moje bi te sa go opravili

2015.03.30 | 04:39

2
А вие защо сте го изолирали и оставили да бедства , това е много съмнително ?????
Аман Чернев

2015.03.30 | 04:39

1
Какво се набива в главите на българите: Който търси истината бедства и умира, без да има следствие. Самообесване без последна бележка, Вие наистина ни взимате за идиоти...

Добави коментар

Водещи новини