На бунт срещу "Юбер"

  • 26 март 2015 09:37

  • 1864
  • 4
На бунт срещу "Юбер"
©

Компанията "Юбер” разбуни духовете в таксиметровия бранш. Таксиметровите шофьори смятат, че бизнесът им е застрашен и излязоха на бунт. Депутатът от „БСП – Лява България” Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в заяви, че ще направи необходимото услугата да се узакони.

"Повдигнах темата като член на транспортната комисия, тъй като предположих, че ще стане скандал. Шофьорите твърдят, че това не е таксиметрова услуга, а споделено пътуване. Според мен си е чиста таксиметрова услуга, което означава, че би трябвало да отговарят на сегашните закони и наредбата на Столична община", коментира пред НТВ Кадиев.

"Юбер" имат много предимства. Първото е, че се вижда рейтингът на шофьора и се знае дали е добър или не. Второто е, че няма никаква анонимност, а третото - че клиентът сам измерва разстоянието чрез джипиеса на телефона си и по този начин не може да бъде излъган в разстоянието и съответно със метката", допълни Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Екип на "Здравей, България” се срещна с таксиметрови шофьори, които представиха тяхната гледна точка. Те са на мнение, че услугата е незаконна, защото "извършват обществен превоз на пътници, а това може да се извършва по реда на Закона за автомобилни превози”. За целта колите трябва да са жълти, да имат удостоверение за водач, разрешени от общината – неща, които „Юбер” нямат, заявиха таксиметровите шофьори.

Според тях компанията е в нелоялна конкуренция и призоваха или да бъдат таксиметрова компания, или да не са такава. Шофьорите се аргументираха и с това, че по целия свят „Юбер” имат проблеми и не спазват законите на съответната държава.

"Юбер” всъщност допринасят за конкуренцията. Ако се опасявам от нещо, това е, че услугата е добра и след 20 години е напълно възможно подобен тип услуги да са монополисти на пазара и по-скоро трябва да развиваме няколко такива компании”, на мнение е Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1864 4

Коментари 4

Добави коментар

2015.03.26 | 18:13

4
Докато ДАИ не се преименува в НАТИ ( национална автомобилна транспортна инспекция ) . Няма да се оправим.

2015.03.26 | 13:40

1
Името няма да промени нещата.Хората пак ще са същите!
Kольо

2015.03.26 | 16:21

3
Не мога да съжалявам мързеливите, миризливи, самодоволни, нагли, ..... и така още половин страница .... бакшиши, но в случая са прави. Трябва да имат всички документи (свързани с такси, проверки и лицензи) за да могат да возят хора тези таксита. Редно е правилата да са еднакви за еднаква услуга, а бизнес модела си е отделна тема.
WC

2015.03.26 | 16:20

2
МРЪСНИ БАКШИШИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини