Адвокатът на Цветан Василев: Само с дявола още не са го свързали

  • 25 март 2015 20:54

  • 2948
  • 5
Адвокатът на Цветан Василев: Само с дявола още не са го свързали
©

Съдът назначи двама временни синдици в КТБ. Междувременно експерти коментираха, че продажбата на шестте дружества, свързани с банкера Цветан Василев, е заплаха за националната сигурност. Става дума за прехвърлянето на акции от „Виваком", два военни завода и цифровия разпределител у нас, предава Нова телевизия.

Липсват факти за инвеститора LIC и само по себе си това е риск, коментират експерти. Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков коментира: „Става дума за стратегически активи и за прозиращи връзки с Кремъл. И по двете линии държавата е длъжна да прояви любопитство какво се случва".

Притеснен е и бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров. „Държавното ръководство е длъжно да предполага, че това би могло да бъде и недобронамерена структура. Нещо повече - дори с намерението да вреди", коментира той.

Според експертите проучването на LIC трябва да е внимателно не само заради военните заводи в списъка, но и заради НУРТС и ГАРБ.

„Oнзи, който притежава способите за пипълмерия, за измерването на обществен интерес, малко или много, пряко или косвено, влияе върху съответните медии", коментира още Димо Гяуров.

Другото притеснение на експертите е свързано с евентуална руска връзка на инвеститорите, представили са като "европейски". Според тях това мoжело да противоречи на членството ни в ЕС и НАТО. „Ние виждаме едни хора, които са практически неизвестни, за които единственото, което научаваме е, че може би имат контакти с руски олигарси", коментира Тихомир Безлов.

Според адвоката на Цветан Василев, няма доказателства самият банкер да стои зад инвеститора LIC. „По принцип, всичко е възможно в този свят, но докато няма доказателства, всичко е празни приказки. Само с дявола още не са свързали Цветан Василев", коментира адвокат Константин Симеонов.

Преди да каже категорично да или не на сделките, държавата изчаква повече информация кой стои зад LIC.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2948 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.09.12 | 15:27

5
Ясно е КОЙ стои, тъпанари, Путя с изпружен грездей, ама вие ще го обикаляте и ще се чудите, докато стане късно !

2016.09.12 | 15:27

4
putkata boiko stoi vuv vsizko

2016.09.12 | 15:27

3
putkata boiko stoi vuv vsizko

2016.09.12 | 15:23

2
Напротив отдавна го свързаха първо с помощника му Прасевски после и със самият луцифер. Той е с много имена като Местан и Дуган.
баба гицка

2016.09.12 | 15:23

1
този на снимката е директно за затвора - не адвокат, а ЛЪЖЕЦ

Добави коментар

Водещи новини