До 20 градуса утре, следобед ще вали

  • 25 март 2015 19:42

  • 1243
  • 0
До 20 градуса утре, следобед ще вали
© Getty Images/Guliver

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се разкъса, на много места до ясно време. По-значителна ще се задържи облачността в южните райони, почти без валежи. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Утре до обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността от юг ще се увеличава и вплътнява и в южните райони ще завали дъжд. През нощта срещу петък валежите ще обхванат и останалата част от страната. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен юг-югоизточен вятър. Ще се затопли още и максималните температури в повечето места ще са между 15° и 20°, малко по-ниски по морския бряг.

Над Черноморието преди пладне ще преобладава слънчево време. Около и след обяд облачността ще се увеличи до значителна. Слаби превалявания от дъжд ще има чак през нощта срещу петък. Максималните температури на въздуха ще са от 12° до 16°, температурата на морската вода е 7-8°, вълнението на морето е около 3 бала.

До обяд над планините ще преобладава слънчево време. След пладне облачността от юг ще се увеличава и до вечерта, главно в Рило-Родопския масив ще завали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

В петък и събота валежите ще продължат, на места, главно в Южна и Източна България, ще са значителни по количество. Вятърът през първия ден ще е слаб до умерен от изток-югоизток, а температурите ще са сравнително високи - минималните ще са между 7° и 12°, а максималните между 13° и 18°. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад, температурите ще са с два-три градуса по-ниски. В планините вятърът ще е от юг, ще се усили и в районите под 1500-1600 м ще има условия за интензивно снеготопене. В неделя валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Ще се задържи облачно, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1243 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини