Объркаха живо дете с убитото от Пасарел (снимка)

  • 25 март 2015 09:03

  • 2160
  • 0
Объркаха живо дете с убитото от Пасарел (снимка)
©

Живо момченце беше объркано с убитото от Пасарел. Истерията с разпознаването на мъртвото дете вдигна на крак полицията в Търговищко, когато фотороботът беше оприличен с издирвано дете от региона от Блиц вчера. То обаче се оказа живо и здраво в Холандия, съобщи „Труд”.

От полицията в Търговище потвърдиха, че 6-годишният Ефе Джан Топакташ е бил обявен за издирване от баща му в Турция, след като българската му майка заминала с детето за Холандия без негово знание. Двамата родители били разведени и Емилия Красимирова отвела малчугана. Бащата не можел да го намери и вижда и потърсил съдействие от полицията. Така се стигнало до обявяването му за дирене чрез Интерпол м.г. през септември.



От селото на майката Острец потвърдиха, че тя е в Холандия от години. Двамата с турчина Топакташ имали момиче и момче. В селото живеели братът и сестрата на майката, които вчера бяха вдигнати по тревога заради приликата на племенника им с фоторобота на убитото детенце, открито в куфар край Пасарел.

Сестрата Сениха се свърза веднага с Емилия, за да я извести за стряскащата новина в България и оприличаването с Ефе. Малчуганът бил жив и здрав и на училище, съобщила слисана майката.

В няколкото часа до потвърждаване на добрата новина обаче институциите и хората в района бяха в паника и трескаво издирваха роднини и познати на семейството на Ефе.

Преди два дни полицията разпространи снимка на куфар като този, в който бе намерен голият труп на детето, както и на тъмносиня хавлиена кърпа на цветя, в която е било увито тялото му.

По него бяха открити следи от насилие. Детето има наранявания от удари по главата, които дори са предизвикали вдлъбване на черепа. Причината за смъртта обаче е удушаване. Никой не е видял изхвърлянето на куфара край река Искър. Според вносителите на луксозната марка куфари такъв зелен цвят не е продаван в страната ни.

Основният проблем на разследващите е да разкрият самоличността на зверски убитото дете, но досега няма резултати. Още в първите часове след намирането на жертвата проверка установи, че няма издирвано дете с такова описание. До момента никой от полицията не е молил за съдействие Националната комисия за борба с трафика на хора, съобщи нейният ръководител Антоанета Василева.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини