Таки и Къро се завръщат тайно

  • 24 март 2015 13:58

  • 9479
  • 4
Таки и Къро се завръщат тайно
©

Митичните подземни босове Христофорос Аманатидис-Таки и Красимир Каменов-Къро са се върнали у нас.

Това разказаха за в. "България Днес" близки до средите на сенчестия бизнес. Двамата прекараха няколко години в чужбина, след като попаднаха под прицела на прокуратурата. Таки дори беше пуснат за издирване от Интерпол за организиране на престъпна група, която разпространява наркотици и служи като наказателен отряд.

През миналата седмица Таки се е свързал с почти всичките си приятели и съратници у нас и е имал срещи с тях, разкри под сурдинка негов близък, пожелал да не се споменава името му. Един от интересите на Аманатидис е бил кой поръчва и пише статии в различните вестници за него и бизнеса му. Таки се е свързал дори с журналисти, които познава от годините, когато въртеше бизнеса си у нас, и такива, които са били приближени до бившите му началници и ортаци Васил и Георги Илиеви. Част от срещите са ставали в любимо заведение на набедения за наркобос Таки на столичната улица "Оборище" зад храм-паметника "Св. Александър Невски", издадоха свидетели. Той посещава мястото почти всеки ден, когато си идва в родината, което е известно на всички, но така и никой не отива да го търси и евентуално арестува там, кълнат се други от тамошното "постоянно присъствие".

Аманатидис е влязъл в България през Гърция, където има имоти. Той владее отлично езика на южната ни съседка, тъй като баща му Никос е грък и поданик на съседната ни държава, и вероятно има фалшив паспорт. За последно той беше засечен в Дубай, където изкара няколко години. Таки напусна родината през 2008-а, когато прокуратурата подгони неговата организация. До ден днешен той продължава да дърпа конците от чужбина, твърдят от разследващите служби.

Малко по-различна е ситуацията с Къро. Към Красимир Каменов никога не е имало специален оперативен интерес. Въпреки това той предпочете да напусне България по същото време като Таки, за да не бъде привикан като свидетел от прокуратурата. През последните години следите на Къро водят към ЮАР, където той притежава имение. Голяма част от неговите фирми продължават да бъдат успешно управлявани чрез офшорни дружества.

Конкретният повод за идването на двамата босове е боксовият мач между Константин Семерджиев - Коко Тайсъна и Александър Пацов. Това ще бъде трети двубой между тях. Сблъсъкът ще се проведе този петък в зала "Универсиада". Първият мач между боксовите страшилища се проведе при закрити врати в комплекса „Дескрим“ пред погледа на отбрани членове на криминалния контингент. Сред феновете тогава бяха и братята Маргини - Красимир и Николай Маринови.

Вторият двубой беше в зала "Универсиада". Напрежението беше толкова голямо, че настанаха размирици сред ВИП масите. Тогава здрав пердах изяде Стефан Манов-Тачо, който беше заедно с Жени Калканджиева. Според близки до спортните среди на този мач са били тайно заложени стотици хиляди левове. За да не избухне нова гангстерска война, съдиите предпочетоха да присъдят равен резултат.

ВИП масите за третия мач бяха изкупени на 100% няколко седмици преди срещата. Организаторите са предвидили специална охрана, за да не се стигне до нови зулуми от дебеловратите охранители на малки и големи босове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9479 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Психоаналитик

2017.03.23 | 23:22

4
И тях ше ги гръмнат бе, нема страшно!
БАЩА

2015.03.26 | 15:33

3
чулте господ

2015.03.25 | 18:20

2
Averite na Boko Tikvata se zavrashtat da usvoiavat evrofondove !Samo GROB,samo GROB ....!
не е баш така

2015.03.25 | 18:20

1
НЕ си мислете че всички мутри са долни като Боко тиквата,те самите са подгонени от него той го раздава двойна игра от доста време,всеки както може казали хората,всеки си има предопределена съдба не защитавам мутрите но тая държава няма да се оправи най-вече заради народа,който позволява да бъде тъпкан и да се разделяме на добри,лоши,можещи,неможещи ако ние не няма кой.

Добави коментар

Водещи новини