Болницата в Карлуково има нов директор

  • 23 март 2015 18:39

  • 1867
  • 1
Болницата в Карлуково има нов директор
©

Държавната психиатрична болница в Карлуково има нов директор. Това е д-р Иво Нацов и заменя на поста д-р Кунка Никифорова, която е била уволнена от здравния министър д-р Петър Москов.

Иво Нацов е доктор по медицина, работи в карлуковската психоболница като началник отделение от две години, бил е и шеф на многопрофилната болница в гр. Червен бряг (1998-2001), съобщава Здраве.нет.

Психиатричната болница се прочу за втори път през февруари месец тази година, когато стана ясно, че здравното заведение е закупило 60 картини на стойност 22 000 лв, които вместо да се използват в процеса на арт терапия, красели административната сграда и кабинетите на ръководството. Освен това отделенията за болните са в мизерно състояние.

По непотвърдена официално информация картините вече са върнати, като е върната и фактурата, по която пари не са превеждани.

Преди това болницата се прочу и с нахлуването на ДАНС и ареста на директорката и главния счетоводител. Срещу тях бе образувано досъдебно производство за престъпления по служба с цел лично облагодетелстване.

Лекарката и икономистът бяха освободени след едно денонощие в ареста.

Финансовият одит на лечебното заведение още не е готов. Констатирани са неизпълнени по закон задължения в управлението и организацията на работата.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1867 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.24 | 09:05

1
Как няма да я уволнят, когато не е от Деформаторския екип на Москов.

Добави коментар

Водещи новини