Очакваме ръст на туристите от Европа и Балканите

  • 23 март 2015 14:44

  • 1197
  • 2
Очакваме ръст на туристите от Европа и Балканите
© Булфото

Очаква ни труден туристически летен сезон - с много предизвикателства, но не бива да вещаем апокалиптични картини. Това каза на пресконференция във Велинград министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

По думите на министъра не бива да се фокусираме върху Русия и Украйна като отлив на туристи, тъй като "те не са държавите, които формират нашия туристически продукт на сто процента". Русия е на четвърто място по брой на туристи в България, уточни Ангелкова.

Тя отбеляза, че още миналата година са предприети действия за облекчаване на визовите процедури с Турция, Русия, Беларус, Украйна, Казахстан за техни туристи.

Освен това, са разработени целеви рекламни кампании във всички компенсаторни пазари. Ще има повече от 20 хиляди излъчвания на  рекламни клипове за България по паневропейските телевизии. Предприета е и специална кампания в Азия, обясни Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

По данни на туристическия бранш този сезон се очаква ръст на туристите от Европа и Балканите, спрямо предходната година. На  база на предварителни заявки, от Германия се очакват с 5 процента повече туристи, от Литва и Латвия - с 40 процента, от Австрия - с 10-15 на сто и от балканските държави - с между 5 и 10 процента, каза министърът, цитирана от БТА.

В момента е важно да се обединят усилията на държавата, общините и туристическия бранш за развитие на отрасъла, посочи  Ангелкова.

Във Велинград се състоя работна среща на министъра на туризма с представители на местните власти и на туристическия бизнес от  Пазарджишка област. Във форума участва и областният управител Трендафил Величков.

На срещата са били обсъдени възможностите за развитие на културно-историческия туризъм, спа услугите и подобряването на туристическата инфраструктура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1197 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.30 | 18:15

2
ДА! ИЗГОНЕТЕ МИСЛЕЩИТЕ И КУЛТУРНИ РУСНАЦИ, А ИЗВИКАЙТЕ ПИЯНИТЕ СВИНИ ОТ АНГЛИЯ ДА ОСЕРЪТ И ОПОВРЪЩАТ ВСИЧКО БОКЛУЦИ!

2015.03.30 | 18:15

1
Министърке, защо не организирате конни надбягвания? Там, ако участвате, може да сте сред призьорите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини