Психолог: Затворът не превъзпитава

  • 23 март 2015 08:27

  • 1372
  • 3
Психолог: Затворът не превъзпитава
© Булфото

„Много е трудно човек да повлияе с думи на агресора, особено когато агресията е насочена към по-слаби лица. В този случай тези хора са беззащитни”, каза в „Здравей, България” по Нова телевизия криминалният психолог Емил Пенов.

Той коментира случилото се в мола Варна, където охранители пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров.

По думите му усмивката и гордото излизане от съдебната зала на един от охранителите показва превъзходство и едно криворазбрано чувство на значимост, което той изпитва.

„При хората, които изпитват такава агресия, емоционалното чувство е най-засегнато. Съпричастността към проблемите на околните липсва при тях”, каза експертът.

Според него такива хора, дори и след като минат през затвора, трудно променят начина си на живот. „Затворът е създаден, за да изолира тези хора и те да не пречат на обществото, а не да го превъзпита и да станат по милозливи”, каза Пенов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1372 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
затворник

2015.03.23 | 23:01

2
Никой не говори за превъзпитаване, а за излежаване на присъда.То ако трябваше там да се възпитават щяха да се казват възпитателни центрове.Той докато лежи там ще реши така ли ще му минава живота.

2015.03.23 | 23:01

3
Никакво лежане и излежаване.Само бой по чотурата/тиквата/ и да знае,че там му е мястото докато замирише на пръст!Няма лека мярка и тежка мярка - мярката е една:до живот!
баба гицка

2015.03.23 | 23:01

1
за това първите затвори са били = каторга = сам в килия за дълго време, да мисли и се оспокоява

Добави коментар

Водещи новини