Снабдяваме ЕС с китайска риба

  • 21 март 2015 08:04

  • 2703
  • 4
Снабдяваме ЕС с китайска риба
© Getty Images/Guliver

Страната ни да снабдява Европа с китайска риба от хладилен склад в Бургас. Това е един от проектите, който ще обсъждат от Българо-китайската асоциация за търговия и инвестиции в азиатската страна.

Идеята е да се привлекат азиатски производители на риба, които да съхраняват стоката си за продажба в Европа в Бургас или Варна, обясни Милан Коев от асоциацията. Той уточни, че в момента китайски производители складират рибата, която пласират на Стария континент, в страни от Западна Европа, пише "Новинар".

По този начин доставките в Източна Европа например се осъществяват по-бавно, а и им излиза по-скъпо. Заради това създаването на склад у нас би било добро решение, категорични са българските експерти.

Проектът ще бъде обсъден в рамките на посещението в Китай от представители на асоциацията от 15 до 25 април. Ще се проведат срещи с търговските камари и различни асоциации в Шанхай, Гуанджоу и Нинбо. Българските делегати ще оферират и китайски компании да станат вносители и дистрибутори на български зеленчуци.

По думите на Коев китайски предприемачи проявяват интерес към нашето земеделие, като в момента дори има азиатски фирми, които обработват земи в северната част на страната.

На срещите ще се обсъди и възможността страната ни да предлага пъстърва в Китай, въпреки че родните производители са категорични, че количествата няма да бъдат достатъчни за задоволяване на пазара.

„Целта ни е да проведем опознавателни разговори, отиваме да питаме”, уточни Коев. Той подчерта, че целта е България да се презентира като инвестиционна дестинация и да се изтъкнат предимствата за бизнес като ниските данъци и др.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2703 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
AJ4A

2015.03.25 | 22:05

4
Другарки и другари от Герб и РБ, какво правите - портал за Китай и Русия в ЕС ли правите????? ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!! ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА!!!! ВИЕ СТЕ ПОЗОР, СЪД И ЗАТВОР ЗА ВАС ИЗРОДИ БОЛЩЕВИШКИ!!!!
AJ4A

2015.03.25 | 22:05

3
Алооооооооо, какво става - уж сме в ЕС и нАТО, а само се чудим как да отворим вратите за .......... РУСНАЦИ И КИТАЙЦИ!!!!
666n

2015.03.25 | 22:05

2
Китайците не са балъци. Солун е по-добра дестинация.

2015.03.25 | 22:05

1
Na bas basiram se 4e TIM 6te zavle4e tazi sdelka vyv sobstvenata si mahala varna. i tez kitaici 6te se vidqt v 4udo s tez umirisani mutri s ancunzi.

Добави коментар

Водещи новини