Комици от Великобритания и Белгия пристигат в София за първото Sofia Laughs stand-up comedy шоу

  • 19 март 2015 17:33

  • 1126
  • 0
Комици от Великобритания и Белгия пристигат в София за първото Sofia Laughs stand-up comedy шоу
©

Stand-up комедията вече има своите вярна аудитория и традиции в софийския нощен живот. Българските правостоящи комици вече четири години забавляват публиката в най-известните столични барове и клубове.

Sofia Laughs (“София се смее“) е естественото продължение на тези традиции. Стартирайки през месец март, българският клон на голяма мрежа от европейски комедийни промоутъри веднъж месечно ще организира гостувания на комици от цял свят в нашата столица.

Първото Sofia Laughs шоу ще е на 19 и 20 март с участието на Деймиън Кларк (Австралия/Великобритания), Ману Моро (Белгия) и Фил Никол (Канада/Великобритания).

Деймиън Кларк е на 37 години. Роден и израснал в Австралия, преди десет години той се премества във Великобритания за да започне комедийната си кариера. Остроумните му шеги и естественият чар бързо му печелят множество почитатели и участия в някои от най-известните комедийни телевизионни шоута, като участието му в шоуто на Катрин Линч дори печели награда за „един от най-смешните телевизионни моменти в Ирландия за последните 50 години“.

През 2014 година билетите за комедийното му шоу на престижните фестивали в Единбург и Глазгоу (което ще представи и в София) са напълно разпродадени за броени часове.

На сцената с много енергия си прави шеги с най-различни аспекти от ежедневието на модерния мъж от 21 век.

Ману Моро е обещаващ млад комик от Белгия, с корени от Северна Африка. На сцената обича да провокира с облекло и държание на хулиган и дребен престъпник и да изобличава по забавен начин социалните неравенства и етническото лицемерие в Западна Европа.



Фил Никол е на 49 години, над 30 от които е прекарал на сцената като актьор, комик и музикант.

Обиколил е целия свят със своята комедия, а във Великобритания, където живее и се изявява в момента, е печелил множество награди, както за актьорско майсторство (примерно престижната The Stage през 2005 година) така и за комедията си: три пъти е номиниран за наградата Chortle за най-добър комедиен хедлайнер в цяла Великобритания, а през 2011 година печели първо място и на The Fringe, най-големия европейски фестивал за театрално и комедийно изкуство.

През 2011 година е и най-известната му роля, като Тери Гилиъм от Монти Пайтън в изключително високо оценения филм Holy Flying Circus, разказващ за борбата на Монти Пайтън с цензурата.

В България идва с вярната си китара, с която прави музикална комедия.

Шоуто Sofia Laughs е с дължина близо два часа и ще е изцяло на английски език. На 19 март (четвъртък) ще гостува в Sofia Live Club за любителите на клубната обстановка, а на 20 март (петък) ще се проведе в Модерен театър за привържениците на театралното изживяване.

Последвайте канала на

1126 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини