Баровци с яхти резервират остров Света Анастасия за концерта на Роби Уилямс

  • 18 март 2015 21:46

  • 2385
  • 2
Баровци с яхти резервират остров Света Анастасия за концерта на Роби Уилямс
© Булфото

Концертът на Роби Уилямс в Бургас ще изисква огромна логистична подкрепа от общината. За пръв път звезда от такъв ранг ще пее в града. Досега рекордът бе на “Продиджи”, които преди 5 години събраха 15-хилядна публика.

Сега очакванията на общината са за 30 хил. души на тазгодишното издание на Spirit of Burgas. “Затова ще започнем подготовката много по-отрано. Възможно е да се наложи затваряне на някои булеварди за движение, за да се улесни придвижването на хора към фестивалното градче на плажа”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от 24 часа.

Допълнително щяла да бъде удвоена и охраната на пясъчната ивица заради концерта. Британската звезда ще пее на главната сцена, която е буквално на 50 метра от морето. От общината разкриха, че ще поискат помощ от Гранична полиция, която да следи от водата с катери за инциденти. Те ще подсилят спасителите на плажа, които в деня на концерта ще бъдат мобилизирани да вардят и нощем.

Междувременно още вчера са започнали резервации на ВИП стаи за нощувки на близкия до Бургас остров Света Анастасия. Той отстои само на 7 мили югоизточно от сцената и светлините й ще се наблюдават оттам. Отделно баровци с яхти вече са направили запитвания до общината има ли специални изисквания към тях, за да ги допусне максимално близо до брега да наблюдават шоуто от морето.

“Всичко, каквото се изисква от нас като логистична подкрепа, ще го осигурим. Няма да пестим сили и енергия”, заяви кметът. Полицията също ще бъде помолена да увеличи патрулите си в двете фестивални вечери, особено на 7 август, когато е концертът на британския попидол.

Тъй като концертът ще е в разгара на лятото през отпускарския август, сред публиката ще има и много чужденци от съседните курорти. Очакванията на общинарите са да бъдат препълнени крайбрежните квартали Сарафово и Крайморие, където също ще се наложи реорганизация на транспорта до града.

Пълна мобилизация ще има и на сметопочистващите фирми особено в центъра заради огромното струпване на хора. От общината предупреждават желаещите да гледат концерта да си направят ранни резервации на хотелите, които ще пукат по шевовете в началото на август.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2385 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.24 | 20:17

2
бедни се кефят на богати,и са шастливи за 350=600лв да живее капитализма=димокрация

2015.03.24 | 20:17

1
Кой пък иска да го гледа тоя английски педерас?!

Добави коментар

Водещи новини