Запорираха самолета на Цветан Василев

  • 17 март 2015 21:22

  • 2243
  • 3
Запорираха самолета на Цветан Василев
©

Самолетът "Бомбардие", с който лети Цветан Василев, е запориран от държавен съдебен изпълнител, твърди "24 часа".

Когато му повдигнаха обвинения през лятото на 2014 г., въздухоплавателното средство оцеля от възбрана, защото е собственост на фирма, в която той има миноритарен дял от капитала. Месец по-късно обаче съдът е уважил запора. В началото на 2015 г. Цветан Василев го е оспорил, но жалбата е отхвърлена. Според магистратите Василев няма правен интерес да оспорва, тъй като не е собственик на самолета. Той би могъл да го направи, когато тръгне процедура по отнемане в полза на държавата като лице, което го ползва.

Предстои обжалване пред Апелативния съд, което обаче не отменя запора. Цветан Василев вече е внесъл жалба там, а делото е образувано на 9 март. Според жалбата комисията за отнемане на имущество няма легитимация да иска запор на самолета. От институцията обаче казват, че инициативата не е тяхна и това би трябвало да е прокуратурата. От държавното обвинение също нямат информация за запор и прехвърлят въпросите към държавния съдебен изпълнител.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2243 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.19 | 09:40

3
да се запорира цялото имущество, не само самолета и с мприходите да връщата парите на ограбените вложители!
към автора

2015.03.19 | 09:39

1
Не е ли та срам бе Филипе, да пускаш тази толкоз гадна новина по това време. Как ще спим ние хората дет ни пука. Сега трябва да търся успокоителни.Кво ше прави тоз човек без самолет,ми ако реши да се повози за цигари примерно от друг континет.направо не ми се мисли.Веднага да си му върнете самолета.
Цецо В.

2015.03.19 | 09:39

2
не се притеснявай приятелю- 'паля'' един от другите самолети и излитам за Лондон за една малка кутия ''KING'' на черно

Добави коментар

Водещи новини