Агенцията за закрила на детето започна проверка в домовете във Велинград

  • 17 март 2015 14:20

  • 893
  • 0
Агенцията за закрила на детето започна проверка в домовете във Велинград
©

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ започна днес проверка на услугите за деца и младежи в Център за настаняване от семеен тип и Дневен център за деца и младежи с увреждания във Велинград, предоставяни от Община Велинград. Това съобщиха от пресцентъра на ДАЗД.

Експертите на ДАЗД ще проверяват спазването на правото на детето на закрила за нормалното му физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на неговите права и интереси, регламентирано в чл. 10, ал. 1 от Закона за закрила на детето, както и правото на закрила срещу всякакви форми на насилие, съблюдаване на висшите интереси на детето, съгласно чл. 3, т.1 от Конвенцията на ООН за правата на детето, се посочва в съобщението.

Обект на проверка ще е качеството на предоставяните услуги за деца - планирането на грижите, осигуряването на индивидуална подкрепа и грижа, съобразно потребностите им, осигуряването на здравословна храна и изпълнението на задължението на доставчика  на услугата да уведомява писмено компетентните органи и родителите за всеки инцидент, свързан с настанените деца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини