Пътят Пловдив-Смолян няма да бъде отворен скоро

  • 17 март 2015 12:57

  • 871
  • 0
Пътят Пловдив-Смолян няма да бъде отворен скоро
©

Пътят Асеновград-Смолян още е непроходим, там работят алпинисти и тежка техника, с която се разтрошават и избутват огромните скални късове. Той трябваше да бъде разчистен днес или най-късно утре, но това няма да се случи, предаде НТВ.

Оказа се, че падналите скални блокове са с много големи размери и не могат да бъдат премахнати. Някои от тях са по 50-60 тона. Затова се налага да бъдат натрошени на по-малки парчета, качени на камиони и извозени до депото в Асеновград. Това ще забави разчистването поне с още два или три дни.

Над 10 000 тона скална маса се е свлякла на пътя в района. Специализиран екип от алпинисти отново се изкачи високо на ската, за да разчистят опасно надвисналите над пътя скални късове. Те ще обходят района и ще преценят дали ще се наложи взривяване.

Движението е напълно спряно. Забранено е дори за преминаване на пешеходци. Въпреки това днес имаше хора, които рискуваха и решиха да преминат от другата страна, за да стигнат до село Наречен.

Работи се и от двете страни на свлачището, за да може поне едното платно да бъде освободено. Единствено е прокарано трасе, през което могат да минат линейки, пожарни и аварийни автомобили.

Иначе разчистването на този участък ще струва на държавата около 320 000 лева. Екип на Нова телевизия остава на място, за да следи ситуацията по разчистването.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
871 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини