Ловът забранен в дните за гласуване

  • 17 октомври 2011 15:29

  • 1154
  • 0
Ловът забранен в дните за гласуване
© Булфото

Няма да има увеличение в тарифата на таксите, събирани по Закона за лова и опазване на дивеча. Това стана ясно след среща на министъра на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на с представители на Националния ловно-рибарски съюз.

Според Найденов - някои чиновници от Агенцията по горите са се „попрестарали”. Аргументът за исканото увеличение бил, че имат нужда от допълнителни приходи, но, според министъра - има от какво да се набавят такива.

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на каза още, че не е бил информиран за готвените промени. Наказания за това няма да има, защото те не са внесени за одобрение и приемане. Ще бъде съобразена препоръката на МВР в двете изборни недели 23 октомври и 30 октомври ловът да е забранен. Ловците ще бъдат компенсирани с две допълнителни недели през януари след приключване на ловния сезон. Министърът заяви, че са необходими промени в Закона за лова, защото трябва да е ясно, че освен хоби, ловуването е свързано и с доста ангажименти. Найденов се обяви за отнемане на ловния билет и санкции за ловци, употребили алкохол, така както се отнема книжката на водачи на пътя.

Сегашният закон е приет през 2000 г. и е променян вече 14 пъти. Ще бъдат засилени и проверките с цел превенция, за да не се допускат нещастни случаи. Министърът подчерта, че трябва да се спазват правилата за безопасност при излизане на лов и ловците трябва да се научат да носят светлоотразителни жилетки. В Закона предстои да залегнат и принципни неща като това с какво оръжие да се ловува. Според Найденов - той трябва да бъде удобен на ловците, а не на чиновниците от Агенцията по горите.

Последвайте канала на

1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини