Отменят код „кафяво” за плажа

  • 17 март 2015 08:02

  • 1372
  • 1
Отменят код „кафяво” за плажа
©

През новия летен сезон код „кафяво” за морската вода по плажовете заради замърсяване остава в историята. Родното Черноморие ще посрещне туристите с 4 нови пречиствателни станции - във Варна, Несебър, Поморие и Созопол, пише "Монитор".

„Имаме уверение от страна на строителите за приключване на строително-монтажните работи в срок, преди разгара на летния сезон”, обясниха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Първо ще е готово пречиствателното съоръжение в Несебър. Според договора станцията трябва да бъде готова до 2 август. Към момента 35% от съоръжението са изградени, а системата за дълбоководно заустване, която ще отвежда отпадните води на 2,5 км навътре в морето, е готова на 80 на сто.

Несебър е общината, която посреща най-много туристи през летния сезон. Аз лично ще следя и ще настоявам този важен проект да влезе в действие през май коментира пред „Монитор” Ивелина Василева.

Новата станция ще осигури по-чисти води и в Слънчев бряг, Св. Влас, Кошарица, Равда, Каблешково, Ахелой и Тънково.

Месец по-късно – през юни, се очаква да заработи и пречиствателната станция на Созопол. Кметът на общината Панайот Рейзи е категоричен, че ако има забавяне на европейски средства, общината ще изтегли кредит, но станцията ще влезе в действие в този срок.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1372 1

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.03.17 | 18:32

1
Защо кафяв код за плажа. Някой да не е акал на плажа.

Добави коментар

Водещи новини