Пътят Кричим - Девин остава затворен

  • 13 март 2015 11:08

  • 1263
  • 1
Пътят Кричим - Девин остава затворен
©

Пътят Кричим - Девин, който е блокиран поради активизирано свлачище, остава затворен за движение. Това съобщи на БТА кметът на Кричим Атанас Калчев. На около 3 км от града вчера по обяд се изсипаха над 4000 кубика скали и земна маса, на същото място, където преди месец паднаха тонове камъни.

Периодично пътят се отваря в банкетната лента, за да се пропускат колоните с автомобили. Най-оптимистичната прогноза е до довечера поне едната лента да бъде отворена за движение. Заради срутище, за няколко часа днес бе затворен за тежкотоварни автомобили и пътят Асеновград - Смолян. Платното е разчистено и пътят вече е проходим, съобщават от АПИ.

В района на Асеновград са активни още две свлачища. Едното се активизира в началото на декември и е на площ от 8 декара по пътя за кв. Горни Воден. Поискахме 890 000 лева от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за укрепване на трасето, но средства не са ни отпуснати, каза за БТА зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев.

Свлачище се активизира преди месец и по пътя от асеновградския квартал Горни Воден към манастира "Св. св. Кирик и Юлита" . Срутище има и по пътя за Лясково в посока Асеновград - Асенова крепост, допълни зам.-кметът. Там са изсипани около 300 кубика земна маса, но платното периодично се почиства с техника.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.13 | 11:26

1
Ще трябва г-жа Баракова да отиде и отблизо да се запознае със случаите.

Добави коментар

Водещи новини