Двама въоръжени се опитаха да ограбят възрастно семейство

  • 17 октомври 2011 11:03

  • 694
  • 1
Двама въоръжени се опитаха да ограбят възрастно семейство
©

Двама мъже са задържани за въоръжен грабеж в частен дом в павликенско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

За броени часове криминалисти от Районно управление „Полиция” (РУП)-Павликени и Областна дирекция на МВР-Велико Търново разкриха извършителите на въоръжен грабеж в частен дом в село Стамболово.

Снощи в 22,55 ч. в РУП-Павликени е получен сигнал от 67-годишния Н. К. за това, че около 22.45 часа в дома му влезли две непознати, маскирани и въоръжени лица, които насочили пистолет към него и 68-годишната му съпруга Е. К. (68 г.) и поискали да им предадат парите си. Единият нанесъл няколко удара в с пистолета по главите на двамата съпрузи и крещял „Давайте парите”. Жената се развикала за помощ и успяла да свали маската от главата на единия от нападателите. В резултат на това двамата мъже се уплашили, че могат да бъдат разпознати и побягнали.

На мястото е изпратена оперативна дежурна група, предприети са и незабавни заградителни мероприятия. След извършен на мястото оглед и събраната от потърпевшите информация за случилото се криминалистите достигат до извода, че извършителите са местни. Започната е проверка на целия криминален контингент. След извършени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия двамата маскирани мъже са установени и задържани.

Това са 32-годишният Г. А. от с. Стамболово, с три криминални и четири съдебни регистрации, предимно за кражби и 19-годишният М. М. от с. Писанец, общ. Вятово, с шест криминални и 14 съдебни регистрации, предимно за кражби и грабежи. Извършителите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По време на разпитите единият от извършителите посочва и мястото, където по време на бягството са изхвърлили маските и газовия пистолет.

В хода на разследването е установено, че М. М. преди години е бил настанен в дома за деца лишени от родителска грижа в с. Балван и още тогава служителите от полицейския участък са имали проблеми с него. Освен това двамата са се познавали с потърпевшите. През лятото те често ходели в дома им, за да им помагат срещу заплащане. На пострадалите е извършено медицинско освидетелстване. За случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Павликени.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
694 1

Коментари 1

Добави коментар
запознат

2011.10.17 | 12:49

1
и пак циганска престъпност докога ще търпим???

Добави коментар

Водещи новини