Младежи с екоакции в Търговище

  • 12 март 2015 10:14

  • 672
  • 0
Младежи с екоакции в Търговище
©

Информационна шатра и изложба на екоизделия са първите инициативи, с които младежите от групата „ЕкоГерой” искат да привлекат вниманието на жителите на Търговище върху проблема за опазване на околната среда, съобщи Радио Шумен.

Младежите са доброволци към Клуба на нестопанските организации и Българския младежки червен кръст - Търговище, които съвместно работят по екопроекта.

Информационната шатра ще бъде отворена днес от 10:30 ч. до 17:30 ч. на централния площад в Търговище. По време на акцията младите хора ще раздават флаери с факти за замърсяването на природата. Минувачите ще имат възможност да се включат в екоигри, както и да разгледат изложба от рециклирани изделия, изработени от ученици от местни училища.

На 14 март доброволците ще почистят местността около езерото „Борово око” в Търговище. Те приканват всички, които искат да се включат в акцията, да отидат в 10:00 ч. на паркинга край езерото.

На дървета в почистените зони ще бъдат завързани ленти с екопослание, като целта е да се акцентира вниманието на търговищенци върху значимостта на опазването на околната среда.

Групата „ЕкоГерой” е част от проекта „Мрежа на европейски младежки антени „Европа 2020”, който се реализира от Европейския информационен център във Велико Търново в партньорство с Клуба на НСО-Търговище.

Последвайте канала на

672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини