Окончателно: Берлускони е невинен за Бунга-Бунга

  • 11 март 2015 10:25

  • 1076
  • 0
Окончателно: Берлускони е невинен за Бунга-Бунга
© gettyimages

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 бе оправдан по делото за злоупотреба с власт и секс с непълнолетни лица, предаде Би Би Си.

Най-високопоставените магистрати на апенинската държава – членовете Касационният съд след 9-часово инфарктно заседание отхвърли искането на прокуратурата да се възобнови делото, станало известно като Бунга-Бунга, като бяха определени оргиите във вила на политика край северния град Милано. Берлускони бе осъден по обвиненията през 2013 г., през следващата година обаче той обжалва и спечели. Обвинението се опита да поднови процеса, но искането му бе отхвърлено.

Делото бе повдигнато заради аферата на политика с арабската имигрантка Карима ал Махруг (Руби), разкрита през 2010 г. Берлускони бе обвинен, че се обадил на полицейско управление и поискал танцьорката, арестувана за кражба, да бъде освободена. Той също бе обвинен, че е имал сексуална връзка с тогава непълнолетната тунизийка.

Въпреки решението на Касационния съд, Берлускони е съден за подкупване на свидетели по Рубигейт и политическа корупция. Той наскоро приключи общественополезния си труд за фондация "Свети дух". Политикът трябваше да се работи безплатно заради присъда, получена по дело за данъчни измами.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини