Кристиян живее в апартамента, в който закла съученик

  • 11 март 2015 06:38

  • 4571
  • 8
Кристиян живее в апартамента, в който закла съученик
©

Кристиян Петров, който през 2004 г. закла съученика си Кристин Иванов, живее в апартамента, където извърши зверското убийство.

Там 27-годишният касапин се нанесъл, след като бе освободен от затвора през декември 2014 г. Петров обитава жилището на ужасите с баща си Костадин. “Махнете се веднага, тук няма никакъв Кристиян”, изкрещя бащата на Кристиян, който сега е на 27 г. Преди да хлопне вратата на жилището в пернишкия кв. “Изток”, зад него се открои силует на млад мъж, който бързо се скри. По-късно отвътре на няколко пъти ясно се чу на висок глас обръщението “Кристияне”, пише в. 24 часа.

“Четох по вестниците, че е излязъл от затвора, ама не знаех, че е тука”, каза комшия на семейството. “Баща му тук-таме го виждам, а и бабата от няколко месеца се прибира често”, обясни мъжът. Бабата Росица Русимова е собственик на жилището, в което стана зловещото убийство. Тя от години работи в Гърция. Според друг съсед, пожелал анонимност от притеснение да не му се случи нещо, в жилището на 4-ия етаж освен бащата Костадин отскоро има и млад мъж. “Чувам баща му да говори с него, но какъв е, що е, не знам. Ние си гледаме работата, свестни бачкатори сме”, каза мъжът.

В Перник са потресени, че извършителят на клането вече е на свобода.“Не познавам никое от момчетата, нито роднините им, но не мисля, че е нормално да те пуснат само след 10 г. за такова зверско убийство”, казва 42-годишният Петко. Жестокото клане стана на 10 октомври 2004 г. 17-годишният Кристин е в вкъщи с родителите си Емилия и Емил Андонови и брат си Илиян. Той е съученик на Кристиян от Техническата гимназия “Юрий Гагарин” в Перник, но двамата не са приятели. Никога не са контактували, не са седели на един чин и не са били в една компания.

Въпреки това към 19 ч вечерта Кристиян звъни на вратата на Кристин. Отваря му Емилия. "Стори ми се много странно. Дотогава той никога не беше търсил Криси и не беше идвал у нас”, разказа преди години жената. Тийнейджърите отиват да играят карти в апартамента на бабата на Кристиян Росица. По това време жилището е необитаемо, защото жената е в чужбина. Момчетата се събират с приятели да играят карти. Започват да залагат малки суми. По едно време между Кристиян и Кристин избухва спор за 4 лв. Става сдърпване, при което Кристин напсувал съученика си на майка. “Това е превърнало тлеещата омраза и завист в ярост”, смятат криминалистите. По-късно двете момчета остават сами в апартамента. Избухва нов скандал с взаимни обиди. В момента, в който Кристин тръгва да си ходи, Кристиян го издебва отзад и го удря с брадва.

Вечерта Кристин не се прибира и родителите му го обявяват за издирване. На 11 октомври полицията получава сигнал за стрелба и отива в апартамента. При огледа на жилището майката на Кристиян – Соня, се учудва, че фризерът работи. Пита сина си защо го е включил, а той отвръща, че приятел му е дал да съхранява свинско месо. Жената се учудила, тъй като синът ѝ бил вегетарианец. Това става причина полицията да отвори фризера. Вътре са напъхани вътрешните органи на момчето, опаковани в торбички.

В контейнер за смет са намерени друга част от органите. Тялото е рязано с брадва и нож. Убиецът Кристиян води полицията на мястото, където е заровил ръцете, краката, торса и главата на Кристин. До днес той не е дал обяснение защо е заклал съученика си. Казва само, че е признал за убийството след побой от полицаи.

Убитият Кристин е починал в страшни мъки от кръвозагуба, установяват експертите. Кристиян е нанесъл два удара по главата на жертвата си с брадва, но те не са били смъртоносни, а прерязването на гърлото и сънната артерия, което води до белодробна емболия. Смъртта на момчето настъпила около 19,30 ч. След това Кристиян хладнокръвно нарязва тялото на съученика си и заравя частите в гората над стадион “Металург” в Перник.

Краката на Кристин са отсечени до коленете, а бедрата му са обезкостени. Отсечени са главата и ръцете. Уморен от зловещото деяние и усилията да се отърве от трупа, Кристиян подрежда вътрешните органи във фризера, а после се прибира вкъщи, ляга и заспива.

На 2 февруари 2006 г. Пернишкият окръжен съд осъжда Кристиян на 11 г. затвор. По закон максималното наказание, предвидено от закона за убийство, извършено от непълнолетен, е 12 г. Момчето обжалва, но и апелативният съд потвърждава наказанието.

На 16 юли 2007 г. Кристиян окончателно е осъден от ВКС на 11 г. затвор. Според решението, тъй като виновният е непълнолетен, родителите му трябва да платят по 100 хил. лв. обезщение на майката и бащата на убитото момче - Емил и Емилия Андонови. При предишните инстанции кръвнината е била по-малка. Майката и бащата обаче са разведени и според пернишкия сайт “Мироглед” досега не са платили нито лев.

“Щом за такова престъпление убиецът не получи максимална присъда, какво трябва да извърши човек, за да му я дадат”, проплака след решението на съдията майката на убитото момче Емилия.

От присъдата на Кристиян се приспаднати 3 г., които той е излежал в ареста по време на разследването. Всеки ден там му е приравнен за ден зад решетките. Младежът е пратен в затвора в Бобовдол. Лежи там до март 2012 г. После е преместен е в общежитието в дупнишкото с. Самораново. Там режимът е по-лек. В затвора Кристиян участва във всички културно-масови и спортни мероприятия, имал грамоти и го давали за пример. Зад решетките почва работа и според местни медии става главен готвач. Родителите му не пропускат нито едно свиждане.

Днес убиецът се готви за живота си след решетките. Твърди се, че освен лична карта вече има и задграничен паспорт. Искал да замине в Гърция при баба си, да се хване да работи и да започне нов живот далеч от хората, които знаят какво е извършил.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4571 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.06.06 | 01:25

8
Трябвало е да го удушат още по време на следствието!

2015.06.05 | 16:49

7
Ханибал Лектър и Андрей Чикатило

2015.06.05 | 16:49

6
Убийците не заслужават да живеят!
Друго не ни интересува нас ГЕРБ:

2015.06.05 | 16:49

5
Който умрял умрял да живее свободата и демокрацията!
Варна

2015.06.05 | 16:49

4
Смъртна присъда няма и има много подобни случаи! Изводите си ги направете сами!

2015.03.15 | 02:04

3
Pernik,klasika.
mery

2015.03.15 | 02:04

2
Ubiezat ne zaslujava svoboda
qh

2015.03.15 | 02:04

1
Tam, kadeto nikoi ne znae kakvo e izvar6il........

Добави коментар

Водещи новини