Спасители вървят километри пеша, за да занесат лекарства за болно дете

  • 10 март 2015 18:22

  • 927
  • 0
Спасители вървят километри пеша, за да занесат лекарства за болно дете
©

Спасителен екип на Община Баните премина километри пеша, за да занесе лекарства на болно дете в. Гълъбово, съобщиха от Общинската администрация.

Преобладаваща част от селата в община Баните са откъснати от света, тъй като пътищата са непроходими. Спасителите доставиха медикаменти за 13-годишно момиче от Гълъбово, лекуващо се след операция. Всички населени места в Баните остават и без електричество, а хранителните продукти са на привършване.

Пътищата до преобладаваща част от селата в община Смолян вече са разчистени, информират от Областната администрация.  Откъснато остава с. Мугла. Възстановен е достъпът и до повечето села в общините Доспат и Борино. Починал мъж от дома за психични разстройства в с. Петково не може да бъде погребан вече пети ден, тъй като пътят до гробището в селото също е непроходим според информация от кметството.

От ръководството на един от мобилните оператори са заявили, че ще бъдат изпратени екипи с моторни шейни, за да възстановят  комуникациите. От Областната администрация изпратиха днес писма и до трите мобилни оператора с настояване да се предприемат  спешни действия за включване на съоръженията и осигуряване на покритие за телефоните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
927 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини