Няма злоупотреби в дома за деца във Велинград, защитиха се от МТСП

  • 10 март 2015 08:18

  • 2374
  • 2
Няма злоупотреби в дома за деца във Велинград, защитиха се от МТСП
©

Не можем да говорим за злоупотреба с европейски средства. Таблицата е един прогнозен бюджет. Не можем да кажем, че има опит за злоупотреба.

Това бе категоричното становище на зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за относно твърденията, че в центъра за деца във Велинград се извършват скандални злоупотреби със средства.

По всяко едно перо, описано в тази табличка, се прилагат фактури. Има купени достатъчно дрехи. Направено е всичко възможно децата да бъдат подготвени за зимата, защити си още Русинова.

Рулата с тоалетна хартия са изместили темата за това колко добре се грижат за децата в този дом, на мнение е зам.-министърката.

Помолена да коментира твърденията, че работничките в центъра 8 месеца не са получавали заплати, а в същото време ги обвиняват, че не си вършат работата, Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за посочи: „Наистина те не са си получавали заплатите, но кметът е техният работодател“.

Разбра се, че след скандала служител в Агенцията за социално подпомагане е уволнен и назначен в един и същи ден. Става дума за Цветелина Арапова – тя е преназначена от директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Пазарджик в експерт.
Освен експерт обаче тя продължава да е шеф на дирекцията за социално подпомагане.

Стана ясно още, че тя на всички избори в Пазарджик работи с ДПС за предизборните им кампании и по-конкретно в подкрепа на кандидатурата на представляващият там депутат Делян Пеевски.

Зам.-министър Русинова отговори на обвиненията така: „Държавните служители, когато участват в политически кампании, трябва да излизат в неплатен отпуск. Предполагам, че тя е временно изпълняващ длъжността на директор, докато се намери кой да я замести“.

Уволнени и наказани няма да има, категорична бе Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Последвайте канала на

2374 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мафия

2015.03.10 | 11:54

2
Аз с ушите си чух, че децата не са хранени цял ден!!! На учителките почти цяла година не са им плащали заплати!!! Нямало да им признаят 30% от разходите , което в превод означава, че 30% от разходите са завишени!!! И нямало да има уволнени и наказани! Аз ако не си платя заплати на работниците знаете ли какво ще ми се случи? Мафия за източване на народни пари! Оставка! Оставка!

2015.03.10 | 11:14

1
Гледаме как сайтчето ви веднага прибра новината!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини