Приключи издирването на жертви от катастрофилия самолет на "Еър Ейша"

  • 03 март 2015 07:31

  • 1299
  • 0
Приключи издирването на жертви от катастрофилия самолет на "Еър Ейша"
© Getty Images/Guliver

Индонезийските спасителни екипи обявиха, че слагат край на операцията за издирване на тела на жертви от катастрофата на пътническия самолет на компанията "ЕърЕйша". Самолетът се разби през декември в Яванско море, предаде БТА.

Очаква се днес ръководителят на местната спасително-издирвателна служба Бамбанг Соелистьо да се срещне с роднините на пътници и членове на екипажа, за да ги информира за хода на проведената операция, както и за следствените работи. Както съобщиха по-рано от службата, "операцията ще бъде приключена, роднините ще трябва да го приемат". За това намерение е уведомен и президентът на Индонезия Джоко Видодо, който по думите на сътрудници на националното управление за спасителни операции напълно се е съгласил с направените предложения.

На 28 декември 2014 г. самолетът А320-200 на авиокоманпанията "ЕърЕйша", изпълняващ полет QZ8501 от втория по големина индонезийски град Сурабая за Сингапур, изчезна от екраните на радарите 40 минути след излитането си, в района на остров Калимантан в Яванско море. На борда на машината имаше 155 пътници и 7 души екипаж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини