Кадурина: Обвинението, че съществува частна клиника във ВМА, е манипулативно

  • 25 февруари 2015 16:35

  • 5125
  • 3
Кадурина: Обвинението, че съществува частна клиника във ВМА, е манипулативно
©

Обвинението, че съществува частна клиника на територията на Военномедицинската академия, както и че се извършват злоупотреби в Клиниката по дерматология за милиони е манипулативно. Това обявява началникът на клиниката проф. Мирослава Кадурина в писмо до медиите.

Заедно с бившия директор на болницата ген. Стоян Тонев тя бе замесена в корупционен скандал, свързан със злоупотреби за сметка на Военната болница.

Кадурина посочва, че по закон поликлиниката към Военномедицинската академия не работи по договор със Здравната каса и достъп до доболнична помощ имат само военнослужещи. За да получат достъп до нея всички, били създадени звена за доболнична помощ, едно от които е въпросната частна дерматологична клиника, която е сключила договор с болницата.

Кадурина припомня, че на територията на Военната болница има десетки медицински центрове, създадени по този модел, тъй като това била юридическата форма, под която пациенти от цялата страна можели да имат достъп до лечение във ВМА.

В заключение дерматологът посочва, че „кампанията за очерняне на дейността на Клиниката по дерматология" ще рефлектира и върху пациентите, и върху медиците, които работят в нея.

От Българското дерматологично дружество призовават за сдържаност в отправянето на обвинения докато не станат ясни решенията на компетентните органи. Припомням, че със случая се заеха от прокуратурата и от Сметната палата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5125 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.31 | 03:58

3
"Любовницата на Граминя"
abd

2015.05.04 | 15:06

2
Хайде, пътяяя!

2015.02.26 | 00:36

1
КОЙ Е ВИНОВЕН? ВИНОВЕН Е ДИРЕКТОРА В.М.А КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА ДОГОВОРИТЕ.....

Добави коментар

Водещи новини