БЛС няма да преговаря със Здравната каса

  • 14 октомври 2011 14:48

  • 984
  • 0
БЛС няма да преговаря със Здравната каса
©

Българският лекарски съюз /БЛС/ се оттегля от участие в комисиите към Министерството на здравеопазването /МЗ/ и прекратява участието си в преговорите с Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, които се водят по Националния рамков договор за следващата година. Това съобщиха от пресслужбата на съсловната организация.

Повод за оттеглянето на БЛС е инициирана от тях среща с представители на МЗ, НЗОК и Министерството на финансите, на която да се обсъжда финансирането на здравеопазването. Тази среща не се е състояла, а представителите на трите институции са се срещнали без участието на БЛС.

За ръководството на БЛС това означава, че се готвят промени в начина на финансиране на системата по скрит от обществото начин, се допълва в съобщението.

"Първоначалната информация, с която БЛС разполага, дава основание за сериозни подозрения, че се готвят промени, които ще елиминират здравно-осигурителния модел, залагат реставрация на административно бюджетиране, тип социалистическо, създават
условия и предпоставки за развитие на корупционни схеми и елиминират ролята на съсловните организации", допълват от пресслужбата на БЛС.

Последвайте канала на

984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини