Отворени срещи със солистите и диригентите на Софийската филхармония

  • 23 февруари 2015 12:00

  • 1145
  • 0
Отворени срещи със солистите и диригентите на Софийската филхармония
©

Софийската филхармония започва отворени музикални срещи преди концертите. От началото на март всички столичани и гости на София могат да присъстват безплатно на отворени срещи със солистите и диригентите преди началото на част от концертите на Софийската филхармония в рамките на новия проект "Музикалната стая", съобщават от състава, цитиран от БТА.

Зрителите ще имат възможност да научат повече за музикалните произведения от предстоящия концерт и за техните автори, да зададат въпроси към едни от най-добрите класически музиканти от българската и световната сцена.

Срещите в "Музикалната стая" ще са в Камерната зала "България" от 18.00 ч., точно един час преди началото на избрани концерти от месечния афиш на Филхармонията и ще събират заедно класически музиканти, техните почитатели, журналисти и критици. Продължителността на всяка среща е 30 минути. Датите през март са 12, 19 и 22 март.

Модератори са музиковедите и водещи от БНР Анди Палиева, Лили Големинова и други. През март публиката ще има възможността да се срещне с диригентите Мартин Пантелеев и Станислав Ушев, с композитора Димитър Христов и със солистите Анна Георгиева и Кристина Георгиева. "Музикалната стая" е отворена за всички желаещи, като след нейния край само притежателите на билет могат да присъстват на концерта, на който е посветена дискусията.

Новата инициатива е вторият проект на Софийската филхармония за отваряне към по-широка публика - политика, обявена от и. д. директор на Филхармонията Виктор Стоянов. От началото на февруари започна кампанията "Имаш запазено място", която дава право на безплатен достъп до всички концерти на състава до края на юли на ученици и студенти от музикалните учебни заведения и паралелки в цялата страна.

Последвайте канала на

1145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини