Започва местенето на Софийския районен съд

  • 23 февруари 2015 09:44

  • 1429
  • 2
Започва местенето на Софийския районен съд
©

Започва преместването на част от Софийския районен съд в една от новите му сгради – на столичния булевард "Цар Борис Трети".

Като уточняват, че става дума за безпрецедента по обем дейност, от съда призовават гражданите и техните представители за разбиране при евентуално възникнали проблеми.

От днес гражданите и адвокатите ще могат да търсят държавните съдебни изпълнители от Софийския районен съд и служба "Архив" в новата сграда, която на столичани е известна като бившата сграда на Строителни войски на бул. "Цар Борис Трети" №54.

От съдебните състави първи там ще са брачните, т.е Гражданското отделение. Затова от 12 часа на 26-и февруари до 27-и февруари, включително, то няма да работи. Ще влезе в новата си сграда на 4-ти март. Този период, за по-малко от два дни, няма да могат да се правят справки по дела, но съдиите ще заседават, ще работи и регистратурата на ул. "Съборна".

Амбицията на ръководството на Софийския районен съд е от 1-ви април всички граждански състави да правораздават в новата сграда. Там ще се правят справки и ще се подават документи в регистратурите.

Що се отнася до влизането в сградата на Софийския районен съд, това ще става на първо време откъм ул. "Баба Илийца" до парка "Лагера" поради продължаващите строителни работи там.

От съда се застраховат, че въпросите, свързани с организацията за движението и паркирането, са отговорност на Столичната община, поради което всички въпроси, свързани с това, следва да бъдат отнасяни към общинската администрация.

Последвайте канала на

1429 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.23 | 12:15

2
може и в Орландовци
FM

2015.02.23 | 12:15

1
Ще се мести в затвора.

Добави коментар

Водещи новини