Декларация на коалиция "ДА за Варна"

  • 14 октомври 2011 12:54

  • 1112
  • 3
Декларация на коалиция "ДА за Варна"
©

Снощи, 13 октомври 2011 г., в кв. „Аспарухово” в град Варна бе извършен вандалски акт на посегателство срещу клуб, собственост на кандидат за общински съветник на коалиция „ДА за Варна”. Помещението бе умишлено подпалено и опожарено очевидно от хора, които са раздразнени от политическите идеи и стъпки на Единна народна партия и Български демократичен форум.

Изразяваме острото си възмущение от начина, по който се провеждат избори в европейска България.

След незаконните арести в София, нарушаването на правата на мирен протест в Нова Загора и полицейщината в тополовградско това е поредният пример, който показва, че с днешна дата можеш да имаш проблеми при явяване на свободни избори както с органите на реда, така и с вандалстващи лица, от които трябва да ни пазят органите на реда.

Обръщаме се към министъра на вътрешните работи и във връзка с взрива срещу журналиста Сашо Диков с апел да прекрати веселите си предизборни обиколки и да се ангажира с дейността си на вътрешен министър.

Очакваме своевременна реакция от органите на реда и прокуратурата и вярваме, че демократите в България, независимо от тяхната партийна принадлежност, ще се сплотят срещу грозните заплахи и посегателства, които съпътстват настоящата предизборна кампания.

За нас е очевидно, че вече две години ГЕРБ не успява да изпълни основният си предизборен ангажимент да се справи с корупцията, а в този случай и с престъпността. Опорочават се основни ценности, върху които се гради българската държавност, а именно свободното право на избор.

14 октомври 2011 г.
 

Последвайте канала на

1112 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
i oshte edin nezadovlen

2011.10.24 | 02:55

3
Tazi na snimkata koia e ?
още един недоволен

2011.10.19 | 09:45

2
Да не говорим какви ги вършеше тройната коалиция...
Недоволен

2011.10.18 | 21:55

1
Ама вие какво искате Цветанов да спре предизборната си кампания и да се занимава с престъпността?Та нали той ги насърчава да вършат тези вандалски дела.Освен това човека си спасява кожата - та нали ако загубят властта, той е загубен.Ще си остане само с апартаментите си/освен това те не са негови, а на тъща му/.От какво ще живее тогава този човек - на социални помощи ли да мине???Още ли не е ясно кой стои зад всичко това???Ако трябва през хора ще минат, но няма да дадат властта - има ли още някой който не го е разбрал!!!

Добави коментар

Водещи новини