Китайците празнуват годината на овцата (видео)

  • 19 февруари 2015 11:24

  • 1025
  • 0
Китайците празнуват годината на овцата (видео)
© Getty Images/Guliver

Под мотото „Весела Китайска нова година” преминават тържествата по случай настъпването на най-големия празник за китайците в отделните провинции на Китай и различни страни по света. Според хилядолетните традиции новата година по лунния календар ще продължи около 3 седмици.

Пекин е мястото, където атмосферата на Пролетния празник се усеща най-силно. Всички улици, площади и сгради в китайската столицата са украсени с типичните червени фенери и ярка празнична украса. В Северен и Южен Китай всички членове на семейството посрещат празника заедно на новогодишната трапеза. По-различно празнуват в Хонконг и Шанхай, където древните обичаи са смесени с модерните забавления и много концерти на открито, съобщава БНР.

И тази година новогодишната програма на Централната китайска телевизия CCTV е най-гледаното годишно представление по света, със своите приблизително 700 милиона зрители всяка година.

2015-a е годината на дървената овца според източния календар. Очаква се да бъде по-спокойна, сигурна и предсказуема след забързаната година на коня. Годините на овцата носят успех за онези, които проявят креативност, остроумие, упоритост и екипност. 2015-а е благоприятна за малкия бизнес. В политически план ще бъде период за поправяне на грешки и постигане на компромиси, за да се гарантира мира по света.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини