Румънският бизнес укрил 1,3 млн. евро данъци

  • 17 февруари 2015 14:25

  • 1220
  • 1
Румънският бизнес укрил 1,3 млн. евро данъци
© Булфото

Румънски дистрибутори на плодове и зеленчуци са заподозрени в укриване на данъци за 1.3 милиона евро. В източването на държавния бюджет са участвали няколко местни фирми, които са доставяли стоката за големите търговски вериги, предаде "Медиафакс", цитирани от Медиапул.

В ход е полицейска операция в Букурещ и още три окръга срещу голям дистрибутор на плодове и зеленчуци. Той е купувал стоката от фирми фантоми и я предлагал на големи вериги магазини в Румъния.Следователи са извършили обиски в офисите на девет фирми и в домовете на 7 лица в Букурещ и окръзите Констанца, Прахова и Илфов във вторник.

При операцията са отведени за изслушване 11 лица, сред които трима турски граждани. Делото се води от Службата за разследване на икономически престъпления в окръг Илфов.

Според Окръжния инспекторат на полицията в периода януари-септември 2014 г. неназован румънски дистрибутор на плодове и зеленчуци купувал стоката от европейската общност чрез фирми фантоми и я е предлагал на големите вериги магазини в страната.

Последвайте канала на

1220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2015.02.18 | 12:02

1
Милиарда ,милиона - то е едно и също :) .В България има поне 100 фирми,които укриват по толкова данъци,без да имаме икономика,какво ли е в Румъния,където има !?

Добави коментар

Водещи новини