Потомка на Левски гост в Ловеч

  • 17 февруари 2015 14:12

  • 1384
  • 0
Потомка на Левски гост в Ловеч
©

Родственицата на Левски Христина Богданова ще се срещне с ловчалии и ще разговаря с тях за съхранените ценности, за запазеното в семейната хроника, за любимите песни на Апостола.

В навечерието на 142-ата годишнина от гибелта на големия български революционер тя ще бъде гост на Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" и на Клуба на дейците на културата, съобщават от институцията. Богданова е праправнучка на сестрата на Апостола - Яна.

Завършила е Езиковата гимназия в Ловеч. Тя е родена в София, но баща й е троянец - Божидар Богданов.

Детството и ученическите й години са свързани с планинския град, където отсяда при баба си Мария. Специалист е по реклама, омъжена е за ловчалията Найден Ангелов, с когото са учили в езиковата гимназия.

Всички наследници на Апостола са все от страна на Яна /Ана/ Иванова Кунчева по мъж Начова, която единствена от децата на Гина и Иван Кунчеви създава свое семейство.

От деветте деца на Яна и Андрей Начови само Гина, София и Елена имат поколение в наши дни. Техният род дава 57 наследници на Апостола, от които сега са живи 23. По линия на Елена Христина Богданова е роднина на Апостола.

Срещата с нея в езиковата гимназия е утре от 12,30 часа, в зала "Америка за България", а в Клуба на дейците на културата - от 17,30 часа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1384 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини