Осъдиха фирма, пробутвала развалена храна

  • 14 октомври 2011 06:58

  • 1297
  • 0
Осъдиха фирма, пробутвала развалена храна
©

Пазарджишкият административен съд глоби фирмата „Саф Магелан” да плати 1500 лв. заради пуснати в търговската мрежа храни с изтекъл срок на годност и съставен акт от местната областна дирекция по безопасност на храните, пише "Монитор".

На 25 август миналата година инспектори от Регионалната ветеринарномедицинска служба откриха 288 кг панирани шпроти с изтекъл срок в склад за търговия на едро на ул. „Бошулско шосе”. Инспекторите установили, че трайността на продуктите е изтекла 4 месеца по-рано и отдавна е трябвало да бъдат бракувани и предадени в екарисаж, вместо това се съхранявали в склада наравно с годните.

Във въпросните складове бяха открити и замразени суровини с изтекъл срок на годност – 90 т месо, основно свинско, 140 тона колбаси, 32 т панирани и полуфабрикати и 54 т други продукти. По време на акция „Дупетата” пък ветеринарните власти се натъкнаха на огромни количества салами, замразена риба, шунка, колбаси, бекон, прошуто и агнешко и агнешки глави със съмнение за изтекъл срок на годност и неизрядни етикети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини