Георги Сапунджиев обжалва присъдата си

  • 17 февруари 2015 07:23

  • 1293
  • 0
Георги Сапунджиев обжалва присъдата си
©

На 5 март от 9.00 часа в Пловдивския апелативен съд е насрочено за разглеждане НОХД № 31/ 2015 г. Делото е образувано по жалба на подсъдимия Георги Сапунджиев и по жалба на частните обвинители.

Това съобщиха от пресцентъра
на Пловдивския апелативен съд. С присъда на Старозагорския окръжен съд Сапунджиев е бил признат за виновен в това, че на 2 юни 2014 г. в Стара Загора при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Паоло Иванов, 4 г., като е бил признат за невинен в това да е извършил деянието на пешеходна пътека. На Сапунджиев е било наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

В постъпилата жалба от адвоката на подсъдимия се съдържат доводи за несправедливост на наложените наказания. Основното съображение е, че съдът не е отчел наличните многобройни смекчаващи вината обстоятелства, вместо което е дал превес на отегчаващите такива. В тази връзка се иска изменение на постановената присъда и намаляване размерите на наложените наказания лишаване от свобода и лишаване от правоуправление.

В жалбата си частите обвинители Иванови акцентират на незаконосъобразното признаване на подсъдимия Сапунджиев за невинен в това деянието да е било извършено на пешеходна пътека.

По този повод искат от въззивната инстанция да отмени присъдата в тази й част и да признае Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини