Полицията в София измъчвала с гуми на врата

  • 16 февруари 2015 21:37

  • 78001
  • 6
Полицията в София измъчвала с гуми на врата
©

Нова мода в изтезанията в следствения арест на бул. "Г. М. Димитров" са забелязали от Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията.

Последният доклад на институцията, който обхваща една година до април 2014 г., показва ужасяващи случаи. Някои от задържаните в ареста са били карани да клякат и да стават с автомобилна гума, поставена на врата им, пише "Труд". Авторите на доклада, който е изпратен и до правителството, са получили много свидетелства за лошо отношение на полицията по време на разпити в следствените арести и затвори, включително към жени и малолетни.

Под "лошо отношение" в доклада се разбира шамари, удари, ритници и удари с палка. В някои "изолирани случаи" в ареста е имало мъчения като удари с палки по петите, бой с палки по петите или по закопчани с белезници арестанти за касите на вратите. На някои от задържаните е оказван и психологически натиск, за да си признаят, пише още в доклада.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
78001 6

Коментари 6

Добави коментар
ЛМ

2015.02.18 | 00:00

6
Абе педали малоумни, не се научихте, че тъмничарите от арестите нямат нищо общо с полицията, те са към министерство на правосъдието !!!!!!!! И второ как може да вярвате на думите на всеки изрод попаднал зад решетките, опитващ се да натопи всеки, който се опитва да го вкара за дълго на топло ?! Те утре ще се появи, някой да ви каже, че тъмничарите са го ошибали !

2015.02.17 | 22:12

5
абе що ревете от престъпници като постоянно ги защитавате ???????????????????

2015.02.17 | 22:12

4
Ами това не е пансион за девици! Представям си тези изроди дето са убивали и изнасилвали как буйстват и нападат полицаите. Сигурно на 100 задържани има 5 служителя на реда. Все пак някак си трябва да се въдворява ред с минимален брой полицаи. За такива хора трябва много твърда ръка, макар че силно се съмнявам че е имало чак такива неща. Според мен това са пълни измислици на арестатнтите за пред представителите на Евро комитета.

2015.02.17 | 21:45

3
А БЕ ВИЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ? ПОЛИТИЦИ ЛИ СТЕ? Ако сте политици да крадем от вас,то нищо друго не остна. ГОСПОДА ПОЛИЦАЙ и по точно истински полицай аз лично не съм задържан за нищо дори и за неправилно паркиране нямам глоба за нищо дори и за паркиране (добре се пазя). Та да си дойдем на думата вие в коя държава живеете? А бе заухави (ПОЛИТИЦИ) полицай,кога ще си дойдете на мястото? Стига с тези кражби за по 10 лв. или 100000 лв искам тези който крадат по милиони ,сега ще питат кой са тези ,ами имам ги тези крадци,но искат доказателства. АБЕ КАКВИ СТЕ ПОЛИЦАЙ КАТО ИСКАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН? (не че не мога да ви ги дам ,но не ми е работа). ХОРА СТИГА СТЕЗИ ДОКАЗАТЕЛСВА ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЯ ИНАЧЕ ТУРЦИЯ НИ ЗОВЕ. Харесвам Турците,но не харесавам да се разполагат в БЪЛГАРИЯ. ХОРА ОТ БЪЛГАРИЯ ПОМОГНЕТЕ!

2015.02.17 | 16:50

2
ЗАЩО БЪЛГАРИН НА БЪЛГАРИН ПОСЯГА? Задайте си въпроса.

2015.02.17 | 12:24

1
day mu vlast na bilgarira da zakoli maykata i ba6ta si

Добави коментар

Водещи новини