Фалшиви лекари отмъкнаха 8000 лева

  • 16 февруари 2015 21:27

  • 1328
  • 0
Фалшиви лекари отмъкнаха 8000 лева
©

Възрастен мъж от Благоевград е предал на непознат сумата от 6000 лева, а друг мъж, също от Благоевград, се е простил с 1800 лева. Телефонните измамници са особено активни днес в благоевградска област. В МВР са постъпили шест сигнала за измами. Два от тях са били успешни.

Измамниците са използвали един и същи сценарий, избирайки за жертви възрастни хора. Непознат мъж се обажда на домашен телефон, като казва, че е лекар от "Пирогов" в София, а след това се представя и пита за името на сина или дъщерята на възрастните хора. Измамникът съобщава, че трябва да провери дали те са в списъка на чакащите за операция и след кратка пауза заявява, че операцията вече се извършва и е необходима парична сума.

По същото време през деня, използвайки същия сценарий, е направен опит да се въведат в заблуждение още четирима от Благоевград, които са осуетили намеренията на телефонните измамници.

Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами от МВР призоваха за бдителност и при съмнение да сигнализират на тел. 112.
 

Последвайте канала на

1328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини