Синът на Ценко Чоков осъден за побой

  • 16 февруари 2015 13:41

  • 7347
  • 2
Синът на Ценко Чоков осъден за побой
©

Оправдан за жесток побой над свой връстник от съда в Бяла Слатина, 18-годишният Мартин Чоков получи присъда във Враца.

Според окръжния съд синът на скандалния кмет на с. Галиче Ценко Чоков е изцяло виновен за нападението си с метален бокс над Милен Крумов пред дискотека в Бяла Слатина през март м.г. Чоков-младши получи присъда от 10 месеца затвор. Тя обаче е условна, след като изпълнението на присъдата бе отложено с 2 години, пише "24 часа".

Побоят над младежа от циганската махала в Галиче предизвика протест на ромите, които се оплакаха от налагания тормоз над децата си от 18-годишния Мартин Чоков. Тогава те се заканиха, че няма да ги пускат и на училище. Кметът Чоков пък обяви тогава, че има кампания за омаскаряването му, а циганите просто търсели оправдание децата им да не ходят на училище.

Заради пламналата вражда в населеното място се намеси и главният прокурор Сотир Цацаров. След като ромите излязоха на бунт той привика за обяснения тогавашния окръжен прокурор на Враца Светлозар Лозанов.

Мартин Чоков бе оправдан в Бяла Слатина и по друго дело за незаконно притежаване на оръжие. Срещу него тече разследване за друг побой и за случай, при който с колата на баща си удари спряла патрулка, но избяга.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7347 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.27 | 23:14

2
Е, тъкмо се намери някой да сложи братчедите мангуси на мястото им,и всички се нахвърлят върху него.И пак те онеправдани,независимо,че вършат най-големите зулуми. Представяте ли си, ако обикновен селянин се опълчи срещу тях - ще го смажат и пак ще са прави.

2015.04.09 | 16:01

1
f... off

Добави коментар

Водещи новини