"Уолстрийт джърнъл”: България е една от най-добрите данъчни дестинации

  • 12 февруари 2015 09:39

  • 1637
  • 3
"Уолстрийт джърнъл”: България е една от най-добрите данъчни дестинации
©

България е представена като една от най-добрите данъчни дестинации в света в материал на "Уолстрийт джърнъл”, който коментира изследване на международна компания. До България се нарежда Казахстан, където също има 10-процентна данъчна ставка, предаде БНР.

Няма място, напълно свободно от данъци, но някои държави могат да предложат по-добра данъчна структура за чужденци и България е една от тях, пише авторитетното икономическо издание "Уолстрийт джърнъл”. И съветва чужденците, които искат да намалят данъка върху доходите си, "да си съберат багажа и да се преместят в България".

В класацията за "данъчен рай" страната ни споделя първото място с Казахстан, като следват Гватемала и Русия, където ставката е под 12 на сто. Най-лошите данъчни дестинации са Словения, където данъкът надхвърля 60%, следвана от Белгия и Португалия.

Изследването на международната компания, цитирано от "Уолстрийт джърнъл", е сред 125 държави. В него не се включват Саудитска Арабия и Кувейт, защото в тези държави доходите на чужденците не се облагат с персонален данък.

Изданието допълва, че има държави, които изискват облагане на доходите на гражданите си и извън граница. По този начин това идва като "допълнение" на данъците, плащани в държавата, където чужденецът развива бизнеса си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1637 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.15 | 19:41

3
дазаповядат в "рая", след това да констатират

2015.02.13 | 10:53

1
Рай е за висококвалифицирани професионалисти в търсени сфери. На носачи, охранители и магазинери данъците навсчкъде са им ниски.

2015.02.15 | 19:41

2
И сега световните мошенници/играчи/ще започнат да пристигат с яхти,хеликоптери и чартъри в този данъчен рай?Глупости!Тук ще стане свърталище на престъпния свят,и без това ни се носи навсякъде славата!

Добави коментар

Водещи новини