Работодатели: Руши се пенсионният модел

  • 12 февруари 2015 08:02

  • 1148
  • 2
Работодатели: Руши се пенсионният модел
©

Работодателите алармираха, че готвените промени от правителството разрушават пенсионният модел, това стана ясно в сутрешния блок на ТВ7.

"Имаме отказ от реформи и се руши пенсионният модел", заявиха представители на бизнеса в България. Приемат се важни нормативни поправки без да се пита тристраният съвет. Всеки вторник има срещи с управляващите, които се опитват да разрешат проблемите в социалната сфера. Тези срещи не могат да заменят тристрания модел, категорични са работодателите.

Пенсионерите в България значително се увеличават и това ще доведе до проблеми в осигуряването, алармираха гостите на сутрешния блок. Има много пенсионери и малко работещи, това трябва да доведе до увеличаване на пенсионната възраст, обясниха работодатели.

Нужно е да се създаде един по-добър бизнесклимат, трябва да се увеличат доходите на хората и да се намали сивият сектор. България трябва да увеличи заетостта на гражданите, обобщиха работодателите

Последвайте канала на

1148 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
работещ бедняк

2015.03.12 | 20:53

2
ХА ХА ХА В БЪЛГАРИЯ НЯМАЛО РАБОТЕЩИ МНОГО СМЕШНО СКОРО НЯМА И ДА ИМА ЗАЩОТО РАБОТЕЩИТЕ СА В ЧУЖБИНА ТАМ ЦЕНЯТ ЧОВЕШКИЯТ ТРУД И ПОСЛЕ КОЙ КАЗА ЧЕ ИМА РАБОТОДАТЕЛИ ТЕ СА ОКОЛО ЕДИН ПРОЦЕНТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ

2015.02.13 | 02:02

1
Че то има ли "пенсионен модел", че да се руши. Целта ви е да прибирате осигуровки и да бачкат дътрите щото им плащате колкото да не имрат от глад!

Добави коментар

Водещи новини