Тайвански затворници се самоубиха, след като взеха заложници

  • 12 февруари 2015 07:49

  • 923
  • 0
Тайвански затворници се самоубиха, след като взеха заложници
© gettyimages

Заложническа криза в затвор в южната част на Тайван приключи със самоубийството на шестима затворници рано тази сутрин, предадоха световните агенции.

Затворниците поискаха да бъдат изпратени в лазарета, за да получат медицинска помощ. По пътя те надвили охраната и успели да проникнат в склад, откъдето взели най-малко 4 пушки и 6 пистолета. Те взели и двама заложници, включително началникът на затвора. Организатор на опита за бягство е бил Чжан Лидъ, член на влиятелна престъпна групировка "Бамбуков съюз", излежаващ присъда за убийство, отбеляза ТАСС.

Общо напрегнатата ситуация е продължила над шест часа, предаде АП. Началникът на затвора и високопоставен надзирател са предложили да бъдат разменени за друга двойка заложници, взети по-рано. Затворниците, излежаващи присъди от 25 години до доживотен затвор, поискали заредени с гориво автомобили, за да избягат. Исканията им обаче не били изпълнени.

Около 10 минути, след като двамата заложници били освободени живи, четирима от затворниците се простреляли сами с оръжията,  отнети от охраната, съобщава се в изявление на Министерството на правосъдието, цитирано от ДПА. Още 20 минути по-късно другите  двама престъпници стреляли по телата на самоубилите се, преди да се прострелят сами, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
923 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини