Блокираха пътя за Банско с искане за втори лифт

  • 10 февруари 2015 19:36

  • 1305
  • 6
Блокираха пътя за Банско с искане за втори лифт
© Булфото Архив

Около 300 души блокираха пътя на входа на Разлог с искане за изграждане на втори кабинков лифт и ски писти в Банско. Движението на автомобили бе спряно за няколко минути. В протеста се включи и кметът на Банско Георги Икономов, съобщи Дарик.

Инициативата премина под мотото „Банско няма да се откаже, чакаме решение, а не думи".

„Заставам зад всички вас, защото това е решителен момент за защита на местните и национални интереси. Развитието на Банско не касае само банскалии, а целия регион, както и всички останали зимни курорти в България. Необходимо е всички да разберат, че изграждането на втора кабинкова линия и допълнителни спортни съоръжения на територията на Пирин е част от механизма за устойчиво развитие на планинските райони - използването на природните ресурси по един балансиран начин", заяви кметът на Банско.

Въжените линии са най-екологичните съоръжения, подходящи за планински туризъм. Имаме и намерението да реализираме проект за внедряване на електромобили. И нека не забравяме, че настоящата ски-зона е 0,3 от общата територия на Пирин. Всеки трезво мислещ човек би разбрал, че балансираното развитие на курортите, съобразно законовите ограничения и екологиочни норми при такава малка територия, не би могло да даде екологичен дисбаланс", допълни още Икономов пред събралите се за пореден път стотици жители на града.

Подкрепата си за развитието на курорта и Пиринския регион заявиха още кметовете на Гоце Делчев, Якоруда и Благоевград, както и Българският олимпийски комитет и Асоциацията за развитие на планинските общини в България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1305 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Немо

2015.02.13 | 13:53

6
Нормално е да се построи втори кабинков лифт ,при положение ,че хората не си плащат за да чакат по опашките и то за да е спуснат веднъж .

2015.02.11 | 22:04

4
Писна ми от йезуитски искания и говорене за зимен туризъм, а да става дума за ски съоражения и писти. И аз искам да си декларират доходите ,ама си питат дедовия. Май е крайно време институциите да вземат мерки , и да разберат че тая няма да стане.

2015.02.11 | 22:06

5
Ски спортовете и зимният туризъм вървят ръка за ръка. И трябва да ти е пределно ясно, че без правилни инвестиции развитието на туризма е обречено на провал.
:-)

2015.02.10 | 21:20

3
Да бе той Пирин да не е на лакомите бански задници? И след втория лифт и още писти дали ще поискат надграждане на планината до 7-8000 метра височина
софиянец

2015.02.10 | 21:19

2
И аз искам всички пътища с нов асфалт.Искам и нова кола всяка година, искам и къща в Швейцария, искам и ..............................................................

2015.02.10 | 21:19

1
искания и протест за писти ? това ми прилича на, чула жабата че подковават вола и вдигнала крак , някак си не уместен протест или принизяване на протеста до тарикатлък

Добави коментар

Водещи новини