Търговци от ЕС с интерес към износ на български вина

  • 10 февруари 2015 14:07

  • 1676
  • 0
Търговци от ЕС с интерес към износ на български вина
© Getty Images/Guliver

Търговци от различни страни в Европейския съюз проявяват интерес към износ на български вина. Те ще търсят партньори по време на предстоящата Международна изложба за лозарство и винарство "Винария 2015", която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив, съобщиха от изложбения център.

Белгийска компания ще преговаря на изложението с потенциални контрагенти сред българските изби. Фирмата внася в Белгия вина  от България и Испания. Полска търговска фирма ще търси български изби, които да произвеждат за нея собствени марки вина,  съобразени с изискванията на потребителите в Полша. Пазарният дял на българските вина показва тенденция за нарастване,  посочват от фирмата, която се занимава с дистрибуция и внос на алкохолни напитки.

Търговци от ключови за България пазари и представители на водещи чуждестранни медии ще посетят "Винария 2015" по покана на Националната лозаро-винарска камара /НЛВК/, която е съорганизатор на деловия форум. Концепцията предвижда и ексклузивни презентации пред представители на посолства и търговски фирми, както и пред главни редактори на национални медии.

Колекциите на около 40 известни български и чуждестранни изби, участващи във "Винария 2015", ще бъдат показани в Града на виното, който се организира в рамките на изложбата, съобщиха още от НЛВК.

Основната идея в новата концепция за изложението е да върне славата на българското вино на вътрешния и на международните пазари, като го представи на потребителите и привлече търговците към България, обясниха от НЛВК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини