ЕС поиска Гърция да намали минималните заплати

  • 13 октомври 2011 12:20

  • 952
  • 0
ЕС поиска Гърция да намали минималните заплати
©

Гърция да намали минималната заплата, поиска представителят на Европейската комисия Матиас Морс, съобщи АФП.

Морс, който води делегацията на Европейския съюз и Международния валутен фонд, заяви, че минималното трудово възнаграждение е много по-високо от това в други членки на Европейския съю. Минималната заплата в Гърция е 750 евро, като работниците в Испания, Полша, Португалия, България и Румъния, получават по-малко. В същото време процентът безработни в Гърция е над 16%. Според представителя на ЕС по-малката минимална заплата ще увеличи конкуренцията на трудовия пазар.

Мерките, препоръчвани от ЕС и МВФ, предвиждат драконовски мерки в разходната част на бюджета. Политиката на съкращенията на държавните разходи среща съпротива сред много граждани на балканската държава. Днес Атина за пореден път бе залята от стачна вълна.
Общественият транспорт спря работа като няма да работи до събота сутринта. Прекратяване на работата обявиха и някои медии. Втори ден стачкуват служителите в гръцкото министерство на културата. Затворени са всички музеи и археологически паметници, включително и знаменитият Акропол.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини