Лоши са условията за туризъм в планините

  • 10 февруари 2015 09:40

  • 804
  • 0
Лоши са условията за туризъм в планините
© Булфото

Условията за туризъм в планините са лоши. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК), цитирани от Фокус.

Температурите са много ниски, с умерен до силен вятър. По билото на Стара планина, на връх Ботев е минус 18 градуса, до минус 12-13 градуса на останалите хижи, като има мъгла и слаб вятър. Пътеките са навети и на места заледени от вятъра. От ПСС препоръчват туристите много внимателно да избират маршрута си и да не се подлъгват по слънчевото време.

В курортите температурите също са отрицателни. На Черни връх е температурата е -23 градуса, на връх Мусала –20, като е ясно и тихо, но навсякъде има опасност от измръзване. В Пампорово вали сняг и времето е тихо.

От ПСС съветват скиорите, които са любители на по-високи скорости, да обърнат внимание на откритите части от тялото и най-вече на лицето си - те бъдат покрити с маска, защото поради високата скорост при каране и минусовите температури, измръзванията на бузите са неминуеми. През изминалото денонощие не са регистрирани инциденти с туристи.

Последвайте канала на

804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини