Гледат делото на създателя на Фейсбук профила "Клане на цигани"

  • 13 октомври 2011 09:02

  • 1244
  • 4
Гледат делото на създателя на Фейсбук профила "Клане на цигани"
© Булфото

В Районния съд във Варна е насрочено наказателно дело за престъпление против равенството на гражданите, съобщиха от съда.

Подсъдим по делото е 23-годишният С. Жечев. Повдигнатото обвинение спрямо него е по чл. 162, ал.1 от НК – затова, че чрез електронни информационни системи проповядвал и подбуждал към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност.

Според внесения обвинителен акт на 28 септември т.год. Жечев от своя компютър създал в профила си в социалната мрежа Фейсбук събитие, назовано „Клане на цигани”, илюстрирано със снимка и придружено с покана за събиране същата вечер между 19 – 22 ч. „на оръжие” пред „Козирката” във Варна.

С отправената покана и създадената група във Фейсбук от над 76 лица, 23-годишният С. Жечев подбуждал към прояви на насилие и изразяване на омраза към хора от ромската етническа общност.

Наказателното дело е насрочено за разглеждане като бързо производство. Ще се гледа от 37 състав на Варненски районен съд в зала 1А на първи етаж в сградата на съдебната палата на площад „Тракия” от 11.00 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1244 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
хаха

2011.10.15 | 15:18

4
Много бързо осъдиха момчето, браво .. това е правосъдие....ааа извинявайте не разбрах какво стана с Цар Киро.. още ли е по хотелите и си кара мерцедесите...?!?!??!?!

2011.10.15 | 15:18

3
Скоро ще започнат да осъждат и че сте си помислили нещо за циганите - """""""страхотна демокрация""""""

2011.10.15 | 15:18

2
странно племе сме българите защо сега никой не протестира срещу това осъждане, защо не се намери един адвокат , който да се чувства българин и да защити младежа. как бързо намериха изкупителна жертва сигурно има хиляди скинари ,които пропагандират ,та има и политици такива. Има хиляди надписи по стените пропагандиращи етническа вражда, но до сега не се е случвало да осъдят някого. много е възможно в последствие присъдата на главният виновник да е по- малка от тази на младежа. заслужаваме си подобни абсурди не веднъж сме се доказали в това отношение
АРШИНА

2011.10.15 | 15:18

1
Зависи от аршина! Защо наказателния съд не се огледа за убитите и ограбени от циганите българи, че и турци!Хора без вяра, без ценности, без дом(защото не са свикнали) номадите се ширят и те - колят и бесят...Жалко!

Добави коментар

Водещи новини