Валери Жаблянов: Слага се край на българското просветно дело

  • 06 февруари 2015 11:54

  • 1119
  • 1
Валери Жаблянов: Слага се край на българското просветно дело
©

Социалистите изразиха чрез декларация своето недоволство от приетия на първо четене Законопроект за предучилищното и училищното образование.

Валери Жаблянов заяви от трибуната на парламента, че с проекта образованието се поставя не в полето на качеството, а в полето на печалбарството.  "Нарушава се образователната традиция, слага се край на българското просветно дело в полза на частни интереси", каза той.

Валери Жаблянов представи предложенията на левицата за запазване на системата на народната просвета, в която са включени ресурсните центрове и образователните центрове за децата- като неизменна част от тази система. „Ние сме за социализиращо образование, а не за надомно обучение от преди епохата на Възраждането, което ни беше представено като образование от бъдещето. Ние сме за съчетаване на специализираното и общото образование и за задължително средно образование като стандарт за развитие на българската нация, а не за понижаване на образователното ниво на нацията, с което ще се надяваме да влезем в следващото столетие”, каза още Жаблянов.

Жаблянов заяви, че всички гласували за вчерашния проект носят огромна отговорност за бъдещето на България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:):):)

2015.02.09 | 12:35

1
Taka e zashtoto naznachihte mnogo kudurni hora navsqkude.

Добави коментар

Водещи новини